Beszámoló a Borrendek Nemzetközi Szövetségének (FICB) magyarországi rendezvénysorozatáról

A Pannónia Női Borrend 2024. május 23-28. között Magyarországon látta vendégül a párizsi székhelyű, 36 ország 72 borrendjét magába foglaló Borrendek Nemzetközi Szövetségének (FICB) tagjait.

A 2004-ben alapított Pannónia Női Borrend fő célkitűzése a magyar borvidékek kulturális örökségének megóvása, megőrzése és továbbvitele. Ezen belül legfőképpen a magyar minőségi boroknak és a magyar borászoknak a népszerűsítésével foglalkozunk. Céljaink elérése érdekében a Borrend, a fennállása óta eltelt két évtizedben, számos rendezvényt, konferenciát, borbemutatót szervezett.

A mostani rendezvénysorozat kapcsán is fontos cél volt, hogy a programok által minél több hazai bort és borvidéket ismerhessenek meg a vendégek. Így a borfelismerő- és borversenyen 12 magyar borászat tételei szerepeltek, a külföldről érkező 13 tétel mellett. A verseny eredményhirdetésére május 25-én, egy díjátadó vacsora keretében került sor. Ezen túlmenően Eger és Tokaj borvidéken további 6 pincészet, 21 tétele kerül kóstoltatásra. Az FICB hazánkba látogató tagjai a szakmai programok között megismerkedtek a fővárossal, látogatást tettek Gödöllőn, Egerben és a Tokaji Borvidéken is, ahol a helyi pincészetek borait fedezhették fel.

A rendezvény szakmai beszámolója IDE kattintva érhető el.

A beszámoló a Magyar Bormarketing Ügynökség által támogatott eseményről IDE kattintva érhető el.