A 2019. évi borrendi események összefoglalása, rendezvények és az ezeken való részvétel

A borrend kéthavonta rendszeresen ülésezik, ha pedig az ügy fontossága megkívánja, alkalmanként köztes üléseket is tartunk. A tagok részvétele általában 70-80%-os, a jelentét mindig többségi.

Az éves rendezvényeink, illetve a programok, amelyeket mi szerveztünk, illetve amelyeken részt vettünk:

Január 19-én éves rendes borrendi közgyűlést tartottunk Csömörön, mind a 18 fő borrendi tag képviseltette magát. Értékeltük a 2018. évi tevékenységünket és meghatároztuk a 2019. évi feladatainkat, céljainkat.

Január – március: A Pannonia Aranygyűrű Pályázat meghirdetése és lebonyolítása, a beküldött pályamunkák alapján a győztesek kiválasztása.

Március 7-én a Pannonia Aranygyűrű Pályázat hivatalos eredményhirdetése az Ybl Budai Kreatív Házban. A nyílt pályázat útján az Alapítvány Kuratóriuma által a tárgyévben kiválasztott fiatal magyar borász a villányi borvidékről ifjabb Tiffán Zsolt lett.

Április 24-én Borrendi ülést tartottunk, ahol véglegesítettük az éves programunkat, ismertettük az új felkéréseket. Szó esett a wine in moderation-el összefüggő tennivalókról, illetve értékeltük a Pannonia Aranygyűrű pályázatunkat.

Május 25-én Borrendi ülést tartottunk Verőcén, ahol a második félév rendezvényeit és teendőit beszéltük meg, illetve döntöttünk a tagjelöltekről. Itt került sor továbbá a 2018. évi közhasznú egyszerűsített éves beszámoló és közhasznúsági jelentés elfogadására is.

2019.06-11 F.I.C.B Challenge Finnország

Július 19-21-ig szakmai kirándulást tartottunk a Neszmélyi borvidéken, amely során ellátogattunk Bott Frigyes, a Kősziklás és a Szőllősi pincészetekbe. Végezetül Tatán, a Platán átteremben tartottuk meg Borrendünk megalakulásának 15. jubileumi ünnepségét.

Szeptember 7-én a Budai Várban a Budai Bor- és Pezsgőfesztiválon a borrendi ülés megtartására került sor, ahol a Borrend hosszú távú céljait vázoltuk fel, illetve felkutattuk lehetséges partnereinket és kialakítottuk a jövőbeni stratégiánkat. Továbbá itt egyeztettük az Év borásza gálavacsoránk részleteit.

Október 10-én Borrendi ülést tarttünk, ahol napirendre elsődlegesen a borrendi avatás került.

November 7-én a Borrendünk avatási ceremóniáját a budapesti Radisson Béke Blu Hotelben tartottuk, ahol mintegy 120 fős borvacsora kíséretében, Balla Géza, az „Év borásza” bemutatta borászatát és borait. Az est folyamán Balla Géza borai kerültek felszolgálásra a menühöz és a vendégek szavazatai alapján került kiválasztásra – a már megszokott módon – borrendünk zászlós bora.

December 12-én a Pesti Vigadó Víg Varjú Éttermében tarttuk évzáró ülésünket, ahol értékeltük az év eseményeit és a megtartott rendezvényeinket. A korábban elfogadott feladatainkat és távlati céljainkat beszéltük meg,