2019. aktualitások

A magyar bor legújabb sikere

Történelmet írt a Dubicz pincészet Barrique Olaszrizling 2017-es évjáratú bora, a Finnországban első alkalommal megrendezett nemzetközi FICB Borversenyen. Fehér bor kategóriában első helyezést ért el.
(FICB – Borrendek Nemzetközi Szövetsége, Párizs székhellyel, mely a világ vezető borrendjeit tudhatja soraiban)

A rendezvényen a Pannónia Női Borrend képviselte Magyarországot két borral, egy Heimann: Kadarkával és a Dubicz Pincészet Barrique Olaszrizlingjével. A jelenlévő francia, svájci, olasz, spanyol, portugál, kaliforniai, oregoni borászok, valamint a rendező Finn szervezők – közel 70 fő – vakkóstoláson bírálta a nevezett borokat. A Dubicz borászat olyan borok között végzett az első helyen, mint a Casablanca wine valley Chileből érkezett : Cono Sur Chardonnay, vagy a Dél-Ausztráliából, a Cranswick birtokról származó: Brookford Chardonnay.

A megtisztelő elismerést Dunai György Sándorné, a borászat tulajdonosa személyesen vehette át. Őszintén gratulálunk a magyar bor legújabb nemzetközi elismeréséhez!

„Különösen nagy jelentősége van egy olyan díjnak, amit szakmabeli közönségtől kap egy borászat„ - mondta Dunai Ági, a díj átvételekor.

Pannónia Női Borrend immár 15 éve képviseli a magyar bor ügyét itthon és a határainkon túl is. A magyar borászok ismerik és elismerik, az önzetlenül dolgozó Hölgyek tevékenységét, akik sok-sok alkalommal népszerűsítették rendezvényeken, konferenciákon a magyar borokat.

Balla Géza Gálavacsora és Borrendi avatás

A Pannónia Női Borrend minden évben gálavacsorát rendez az Év Borásza Tiszteletére. Idén ezen alkalomra 2019. november 7-én került sor a Béke Radisson Blue szállodában. Hagyományainkhoz hűen minden évben a gálavacsorán avatjuk taggá (rendes tag, pártoló tag, tiszteletbeli tag) jelöltjeinket. A vacsora során ünnepélyesen Kálmán Anikót tiszteletbeli tagunkká, dr. Brazsil Dávidot pedig pártoló tagunká avattuk. A gálavacsorát a Vivat Bacchus Énekegyüttes tette még varázslatosabbá a főétel felszolgálása előtt játszott műsorával.

A gálavacsora menüjét Balla Géza boraihoz komponálva élvezhette mind a 110 fő, aki részt vett.

A vendégek fogadásánál Clarus pezsgőt, és egy 2018-as Magyarádi Fehérbort kóstolhattunk, melyhez kecskesajt, zakuszka, puliszka és szilva társult. Borrendünk nagymestere köszöntése, és Balla Géza bemutatkozását követően libamájas fürj, feketegyökés-áfonya-gesztenye kelbimbó saláta (mustármag gyöngyök) előétel következett egy 2018-as sauvignon blanc mellett. A főétel dám szarvasgerinc volt csomboros töltött káposztával, melyhez Balla Géza 2016-os Kadarka Sziklaborát kostolhattuk. A desszert egy csokoládé csoda volt, melyhez egy 2016-os Feketeleányka Sziklabor társult. A vacsora zárásaként a sajttál mellett további 2 bor megkostolására nyílt lehetőség.

Hagyományaink szerint ezen gálavacsorán valamennyi résztvevő szavazata alapján választjuk ki a zászlós borunkat. E választás Balla Géza 2016-os Kadarka Sziklaborára esett, melyet a főételnél kóstolhattunk meg.